Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Badeendjesrace

 

 

 

 

 

 

Loten zijn te koop bij warenhuis Vanderveen te Assen
op de afdeling chocolaterie op de beganegrond

A Lucky Duck Day

In het kader van de festiviteiten rond de opening van De Blauwe As, het weer bevaarbaar maken van Het Kanaal in de Asser binnenstad, bijt Lions Club Assen Drentsche Aa op zaterdag 10 juni 2017 het spits af door van de organisatie van een badeendenrace in het kanaalgedeelte tussen sluis en Weiersbrug.  De opbrengst van deze fundraisingactiviteit gaat naar de Stichting Het Vergeten Kind voor de realisatie van 6 Tovertuinen.

Lions zetten zich ervoor in dat ‘vergeten’ kinderen niet langer worden vergeten. Dat ze weer écht kind kunnen zijn op plekken waar ze zich thuis voelen. Plekken waar ze kunnen spelen, bewegen en hun trauma’s in alle rust kunnen verwerken. Onder professionele
begeleiding en met de beste nazorg als ze eenmaal de opvang verlaten. Lions Clubs International is de grootste vrijwilligersorganisatie ter wereld. In 2017 bestaan we 100 jaar. Dat vieren we wereldwijd door 100 miljoen mensen te helpen. In Nederland is ons ‘nationaal cadeau’ een Tovertuin voor veilige kinderopvangtehuizen. Deze opvanglocaties zijn vaak sober, somber en niet echt kindvriendelijk. Wij willen met de Stichting Het Vergeten Kind die leefomgeving verbeteren. Dat inrichten en opknappen van een ruimte voor jongere kinderen leidt tot een Tovertuin, een prettige leefomgeving waarin de kinderen zichzelf kunnen zijn en kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan Buiten Tovertuinen, omdat kinderen in opvangcentra vanwege hun veiligheid vaak niet zomaar even naar de speeltuin om de hoek kunnen gaan

Op 10 Juni 2017 aan Het Kanaal tussen sluis Alteveerstraat en Weiersbrug
Aanvang: 14:00 uur

VERKOOP Loten

Loten worden door onze Lionsleden te koop aangeboden o.a. in de Asser binnenstad vanaf Koningsdag (donderdag 27 april) en de opvolgende zaterdagen in een stand (bij roltrap kant Markstraat) in warenhuis Vanderveen.
MAAK VAN ONZE ACTIE EEN SUCCES! KOOP VEEL LOTEN!

BADEENDENSPONSORRACE

14.30 uur – Race met grote opblaaseenden
Naamsvermelding op eenden; eventueel zelf door sponsor verder aan te kleden
of op te leuken. Eend wordt eigendom van de deelnemer.
Strijd om de Grote Badeenden Bokaal + eeuwige roem

BADEENDEN LUCKY-NUMBER-RACE

15.30 uur – Badeendjes-loterijrace.
Lotnummers corresponderen met nummers op de eendjes.
Hiermee zijn heel veel prachtige prijzen te winnen. De prijzenpot wordt nog
steeds aangevuld!
Bekendmaking winnende lotnummers na afloop van de race en vermelding op
www.lions-assen-drentsche-aa.nl


Het
Vergeten
Kind
Niet thuis kunnen opgroeien. Dat wil geen enkel kind.

Maar helaas kunnen in Nederland ruim 38.000 kinderen tussen de O en 18 jaar niet meer thuis wonen. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en noodgedwongen opgroeien in opvanglocaties in een sobere leefomgeving met vaak beperk­te specialistische begeleiding en minimale speelmogelijkheden. Dit is niet hoe een kinderleven mag beginnen. Wij vinden dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en daarom zetten wij ons breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren. Wij willen hen een kindvriendelijke leefomgeving geven. Een plek waar ze kunnen spelen en ont­spannen. Een warme plek zonder zorgen en met activiteiten die passen bij hun leeftijd. Een kinderleven waarin wél gelachen kan worden. Zoals het gewoon hoort te zijn.

Onze vier pijlers

Het bieden van hulp aan vergeten kinderen houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijde­lijke steun. Daarom hanteren wij vier strategische pijlers die wij verankeren in al onze activitei­ten:

  • Pijler 1 Verbeteren van de speel- en leefomgeving.
  • Pijler 2 Activatie van kinderen
  • Pijler 3 Kinderplezier buitenshuis
  • Pijler 4 Bewustmaking en voorlichting

Het Vergeten Kind werkt samen met veel stakeholders in de jeugdzorg om elkaar binnen de bereikbare kaders te versterken in onze gemeenschappelijke doelen om het welzijn van kwets­bare kinderen te verbeteren.
Om ervoor te zorgen dat ieder kind uitzicht heeft op een fijne toekomst, een eerlijke kans om volwaardig te participeren in onze maatschappij. Een eerlijke kans die kinderen alleen krijgen als ze nu gezien worden en als ze nu de juiste zorg, aandacht en (specialistische) begeleiding krijgen, zodat ze hun verleden achter zich kunnen laten en kunnen werken aan hun toekomst.

http://www.hetvergetenkind.nl